NIEUWS

Ontdek de meerwaarde van Immo Hanssens, uw lokale vastgoedpartner

Het kopen, verkopen, huren of verhuren van een woning kan een uitdagende taak zijn. In een tijd waarin nieuwe wetgeving, zoals bijvoorbeeld de renovatieverplichting, de kop opsteekt, wordt deze al complexe taak nog ingewikkelder. Het commerciële aspect en de administratieve rompslomp maken deze periode voor velen een stressvolle tijd, vaak met slapeloze nachten tot gevolg.

Laat Immo Hanssens u deze zorgen besparen. Wanneer u besluit uw woning te verkopen of te verhuren, kunt u vertrouwen op de expertise en ervaring van ons kantoor. We begeleiden u van A tot Z, waarbij we niet alleen het complexe administratieve proces moeiteloos doorlopen, maar ook met inzicht en kennis van zaken werken aan de effectieve marketing en promotie van uw eigendom. Samenwerken met een professionele en erkende makelaar biedt onmiskenbaar vele voordelen.

Natuurlijk kunt u als eigenaar zelf enkele stappen ondernemen bij de verkoop of verhuur van uw woning. U kunt bijvoorbeeld uw woning op een online platform plaatsen, uw eigen netwerk op Facebook en Instagram inschakelen, of een 'Te Koop' of 'Te Huur' bord voor uw woning plaatsen. Hoewel deze initiatieven zeker waardevol zijn, zullen ze in de huidige vastgoedmarkt met minder transacties mogelijk niet het verschil maken. Bovendien omvat het proces meer dan alleen promotie; u moet rekening houden met een steeds complexer wordende wetgeving met rechten en plichten voor alle betrokken partijen.

Deze wetgeving is vaak ingewikkeld, en afhankelijk van de leeftijd van uw woning kunnen er verschillende regels van toepassing zijn, die ook nog eens regelmatig worden bijgewerkt. Het niet naleven van deze administratieve verplichtingen kan leiden tot aanzienlijke boetes.

Het begint allemaal met het bepalen van een marktconforme verkoop- of huurprijs, rekening houdend met uw verwachtingen. Het correct vaststellen van deze prijs is van cruciaal belang. Sommige eigenaren hebben mogelijk te hoge verwachtingen, wat kan resulteren in een moeilijke of niet-sluitende verkoop. Anderen onderschatten mogelijk de waarde van hun eigendom, wat kan leiden tot een te lage verkoop die later spijtig blijkt te zijn. Bij Immo Hanssens helpen we u graag om, in overleg met u als eigenaar, een marktconforme prijs te bepalen.

Het is begrijpelijk dat u als eigenaar denkt: "Ik heb jarenlang in deze woning gewoond, dus ik ken deze beter dan wie dan ook." U kent ongetwijfeld uw huis of appartement van binnen en van buiten. Dit kan echter leiden tot een zekere mate van vooringenomenheid ten opzichte van uw eigen woning, iets waar u zich misschien niet altijd bewust van bent. Als professionele vastgoedmakelaar herkennen we vanuit onze praktische ervaring en intuïtie de unieke verkoopargumenten van uw pand. We proberen op een objectieve manier de sterke en zwakke punten van uw woning te beoordelen.

Immo Hanssens zorgt voor professioneel beeldmateriaal van uw woning en kan zelfs in sommige gevallen een indrukwekkende promotievideo met spectaculaire dronebeelden maken. Bij Immo Hanssens geloven we in de kracht van lokaal vastgoedadvies en een persoonlijke aanpak.
Contacteer ons vandaag nog vrijblijvend om meer info te bekomen of een gratis waardebepaling van uw woning te laten uitvoeren.